مدیریت رستوران

انواع رستوران و طبقه بندی آن را بشناسیم

انواع رستوران و طبقه بندی آن را بشناسیم

اگر قصد راه اندازی رستوران خود را با بالاترین بازدهی و موفقیت دارید باید ابتدا با انواع رستوران آشنا باشید. چرا که تعیین نوع رستوران دلخواه شما، ویژگی‌هایی چون مفهوم، برند، منو غذایی و به طور کلی استراتژی‌های کسب و کارتان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در حقیقت شاید عوام مردم تنها فست‌فودهای ارائه کننده غذاهای سریع، رستوران‌های ارائه کننده غذاهای کبابی و خورشتی و کترینگ‌های عرضه کننده غذاهای سنتی و خانگی را بشناسند. این در حالی است که  های امروزی بسیار متفاوت‌تر از این دسته‌بندی‌ها بوده و شما به عنوان مؤسس آن، باید با طبقه‌بندی‌های محبوب آشنا باشید.

در وهله اول، هنگام دسته بندی انواع کافه و رستوران، با سه سبک خدماتی زیر روبرو هستیم:

1.سرویس سریع: در رستوران های خدمات سریع (QSR) سفارشات تنها به صورت بیرون بر عرضه خواهد شد.

2.سرویس کامل: یک رستوران‌ خدمات کامل (FSR) امکان ارائه فضایی برای سرو غذا در محل داشته و پیشخدمت جهت دریافت سفارش غذا و تحویل آن به مشتری، اقدام میکند.

3.سرویس سریع کژوال: به طور معمول رستوران کژوال در جایی بین خدمات کامل و سریع بوده و با وجود فراهم کردن فضای نشستن، محیطی رسمی رستوران های FSR را ندارند.

هر چند که در حال حاضر نمی‌توان بسیاری از انواع رستوران های سطح شهر را تنها به دیک دسته بندی ارجاع داد و تا حدودی مرز بین FSR ها، QSRها و سریع کژوال‌ها نامشخص است. این پروسه به خصوص پس از همه گیری کرونا، شدت بیشتری پیدا کرد و بسیاری از رستوران‌ها اقدام به ایجاد تغییراتی در شیوه‌های دریافت سفارش، تحویل غذا، پرداخت مبلغ و… کردند. از همین روی ما در این مقاله به بررسی 10 مدل از انواع سبکهای رستوران که بیش از سایرین متداول هستند، خواهیم پرداخت.

10 مدل از انواع سبکهای رستوران

خوشبختانه صنعت غذایی همواره جز یکی از صنایع پر رونق در سراسر جهان بوده که روزانه بر تنوع و تعداد افراد شاغل در آن افزوده می‌شود. به همین دلیل اگر رؤیای راه اندازی رستورانی موفق و پردرآمد را دارید، باید آمادگی ورود به یک کسب و کار رقابتی را نیز داشته باشید. علاوه بر آن پیش از انتخاب هر یک از انواع رستوران معرفی شده در زیر، مشخص کردن ویژگی‌هایی چون سبک منو، روش پخت و تهیه غذا، قیمت گذاری، میزان فضای موجود و در نهایت شیوه سرو غذا بسیار حائز اهمیت است. چرا که دانستن این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا بهترین گزینه را از میان 10 سبک متداول برگزینید.

1.انواع رستوران‌ فست فود (QSR)

یکی از شناخته شده‌ترین انواع سبکهای رستوران، فست‌فودهای مختلف ساخته شده در اکثر نقاط دنیا هستند که جزئی از خدمات سریع محسوب می‌شوند. به عبارت دیگر آن‌ها را با عبارت QSR معرفی می‌کنند که دلالت بر فرایند بسیار سریع آماده سازی غذا دارد. در نتیجه غذای این رستوران‌ها، اغلب از مواد اولیه از پیش پخته شده یا منجمد تهیه می‌شود که تنها در عرض چند دقیقه تبدیل به یک غذای لذیذ و قابل خوردن می‌شود. از سوی دیگر معمولاً غذاهای فست فود را در بسته بندی یکبار مصرف عرضه می‌کنند و از این حیث یک گزینه ایده آل برای سفارشات بیرون بر است.

چرا یک رستوران فست فود باز کنیم؟

احتمالاً در هنگام بررسی انواع کافه و رستوران، از خود بپرسید که چرا اکثریت افراد، راه اندازی فست فود را بر دیگر سبک‌های موجود ترجیح می‌دهند؟ در حقیقت علت این موضوع در نگاه اول، مربوط به حاشیه سود قابل توجه چنین غذاهایی است. همچنین دیگر نیازی به نگرانی برای خرید ظروف پذیرایی رستوران، شستشو حجم زیادی از ظروف و جمع آوری آن‌ها نخواهد بود. کافی است تجهیزات فست فود اولیه همچون سرخ کن، مایکروویو، گریل و فر را تهیه کرده و قدم در مسیر برند سازی یک فست فود جدید و موفق بگذارید.

برخی از ویژگی‌های کلیدی فست فود:

  • سبک خدمات سریع و بیرون بر
  • منو غذایی با گزینه‌های محدود مانند همبرگر، ساندویچ، سیب زمینی سرخ شده و نوشابه
  • فضای داخلی ساده با طراحی کاربردی و صمیمی
  • هزینه راه اندازی پایین و سود آور

2.رستوران کژوال (Casual)

واژه کژوال که عمدتاً برای معرفی سبک راحت و غیر رسمی آورده می‌شود، یکی از انواع رستوران قابل راه اندازی توسط شماست. در حقیقت این رستوران‌های ساده، خدمات غذا خوری کاملی را ارائه می‌کنند و فضایی برای نشستن مشتریان، سرو غذا و گپ و گفت آن‌ها خواهند داشت. البته یک رستوران کژوال بر خلاف سبک‌های رسمی‌تر از صندلی‌های جادار، راحت و فضای آرام‌تری برخوردار هستند. منو غذایی آن‌ها شامل غذاهای ساده و بی‌دردسر بوده و ویژگی‌هایی چون غذاهای نوآورانه یا دکوراسیون مد روز را در این مکان‌ها نخواهید یافت. در ایران اغلب آن‌ها را با عنوان کترینگ‌های خانگی یا رستوران‌های خانگی می‌شناسیم.

چرا یک رستوران کژوال باز کنیم؟
امروزه مشغله مردم بیشتر شده و وقت کمتری را برای آشپزی در خانه دارند، اما همچنان خواهان خوردن غذاهای خانگی و ساده خود در یک محیط ساده و بی آلایش هستند. به خصوص آن که غذای این مدل از انواع سبکهای رستوران، ارزان قیمت و به صرفه است، پس مشتریان قابل توجهی خواهید داشت. همچنین افرادی که نگرانی بیشتری در خصوص خرید غذای سالم برای فرزندان خود دارند، مراجعه به یک رستوران کژوال را ترجیح می‌دهند.

برخی از ویژگی‌های کلیدی رستوران کژوال:

  • سبک خدمات به صورت خدمات کامل و قابل سرو در محل
  • منو غذایی با آیتم‌های کلاسیک، غذاهای راحت و خانگی
  • فضای داخلی ساخته شده با دکوراسیون غیرتجملی و صندلی‌های راحت
  • هزینه راه اندازی نسبتا متناسب و بالاتر از فست فود

3.رستوران فست کژوال (Fast Casual)

یک رستوران فست کژوال یا همان رستوران خودمانی سریع، نسبت به انواع رستوران کژوال از گزینه‌های غذایی بی‌دردسرتر، سالم‌تر و کمتر فراوری شده کمک می‌گیرند. اما به دلیل سریع بودن این رستوران، بیشتر غذاهای ارائه شده چیزی شبیه به ساندویچ‌های خانگی، بوریتو، پیراشکی، دلمه و… هستند که می‌توان آن‌ها را در کمترین زمان ممکن آماده کرد. همچنین تمامی فرایندهای سفارش، پرداخت و تحویل غذا در پیشخوان رستوران صورت گرفته و اغلب فضای نشستن و سرو را به صورت محدود ارائه می‌کنند. به همین دلیل پرسنل خاصی جهت سرویس دهی به مشتریان وجود نخواهد داشت.

چرا یک رستوران کژوال سریع باز کنید؟
در حال حاضر فست فودهای بسیاری در سطح شهر وجود دارد که اغلب آن‌ها غذاهای نه چندان سالم برای سلامتی را عرضه می‌کنند. به همین دلیل فضای کافی برای رشد یک رستوران کژوال سریع وجود دارد تا با ارائه غذاهایی سالم‌تر از فست‌فودهای معمولی و رقابت کمتر، آغاز به فعالیت کنند. همچنین به دلیل سبک کارایی این رستوران، نیاز به فضای نشستن چندانی نبوده و در نتیجه تا حد زیادی در هزینه‌های استخدام پرسنل، ملزومات رستوران و اجاره مکانی با متراژ بالا صرفه جویی خواهد شد. بنابراین از این پول ذخیره شده می‌توان در جهت تبلیغات، بازاریابی، تجهیزات آشپزخانه حرفه‌ای‌تر و… بهره ببرید.

برخی از ویژگی‌های رستوران فست کژوال:

  • سبک خدمات بیرون بر یا سرویس سرو در محل به صورت محدود
  • منو غذایی سالم و پر تنوع با انواع ساندویچ، سالاد، بوریتو، پیراشکی، فینگرفود
  • طراحی داخلی مدرن و ساده
  • هزینه راه اندازی اقتصادی

4.رستوران کژوال امروزی (Contemporary Casual)

مدل دیگری از انواع کافه و رستوران موجود در دسته بندی کژوال‌ها با نام کژوال امروزی یا همان مدرن قرار می‌گیرد. در حقیقت این سبک از کسب و کار خدمات پذیرایی همچون سایر غذاخوری‌های معمولی، فضایی را برای نشستن مشتریان فراهم می‌کند. اما در خلاف کژوال ساده از منو مد روز، دکوراسیون لوکس و ویژگی‌های ظاهری برجسته برخوردار است. از سوی دیگر برخی از مدیران این رستوران‌ها، انواع غذاهای بین‌المللی، ترکیبی، وگان، بدون گلوتن، دوستدار محیط زیست و… را نیز در منو خود جای‌داده‌اند تا توانایی پذیرش مهمانان این سبک‌های غذایی را داشته باشند.

چرا یک رستوران کژوال مدرن باز کنید؟
اگر خواهان همراهی با زندگی تجملاتی و مد روز هستید، یک رستوران کژوال امروزی می‌تواند انتخابی عاقلانه برای عرضه غذاهای مقرون به صرفه در یک محیط شیک باشد. به عبارت دیگر این رستوران‌ها حس و حالی مجلل با یک منو با کیفیت را به مشتریان خود منتقل می‌کنند که در قیاس با رستوران‌های  لوکس، هزینه پایین‌تری را متحمل خواهند کرد. بنابراین نه تنها مشتریان خاص خود را پیدا می‌کنید، بلکه امکان ارائه نوآوری‌های جدید را در ساخت غذاهای ویژه، طراحی دکوراسیون و شیوه‌های سرو غذا دارید.

برخی از ویژگی‌های رستوران کژوال مدرن:

  • سبک خدمات شامل سرویس سرو غذا در میز، سفارش و پرداخت تلفن با همراه و عرضه غذای بیرون بر
  • منو غذایی متنوع از غذاهای مد روز، سالم، طعم‌های جهانی، گزینه‌های رژیمی
  • طراحی داخلی ویژه به همراه دکوراسیون مفهومی، و پر زرق و برق
  • هزینه راه اندازی نسبتاً بالا

5.رستوران ناهارخوری خوب (Fine Dining)

وقتی صحبت از فضای رسمی و لوکس می‌شود، رستوران‌های Fine Dining بالاترین رتبه را در میان انواع سبکهای رستوران مجلل به خود اختصاص داده‌اند. در چنین مکان‌هایی یک فضای فوق‌العاده شکیل ایجاد شده که شما می‌توانید وسایل دکوری خاص و ظریف را در گوشه کنار آن ببینید. علاوه بر آن یک منو نهار خوری ویژه و تمام عیار از غذاهای منحصر به فرد همچون خاویار، استیک تارتار، سوشی و… وجود دارد که تجربه‌ای به یا ماندنی را برای خود رقم بزنید. بنابراین احساس خاص حضور در یک رستوران ناهارخوری خوب آن را تبدیل به گزینه‌ای پرطرف‌دار جهت میزبانی مناسبت‌های ویژه چون تولد، سالگرد، عروسی و… کرده است.

چرا یک ناهارخوری خوب باز کنیم؟
با وجود تمامی تغییرات ایجاد شده در سبک ارائه غذا و علاقه مردم به دریافت غذاهای سریع و مقرون به صرفه، همچنان رستوران‌های Fine Dining پابرجا هستند و افراد به خصوصی مشتری دائمی این‌گونه رستوران‌ها خواهند بود. یک ناهارخوری عالی نشان دهنده بهترین سطح از تمامی فرایندهای مدیریت رستوران چون منو غذایی، سرویس دهی و دکوراسیون است. در نتیجه همواره با مشتریان مخصوص به خود روبرو هستید که خواهان پرداخت هزینه بیشتر برای دریافت خدمات عالی کسب و کار شما هستند. البته راه اندازی این سبک از انواع رستوران نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه و برخورداری از سطح کیفیت بالایی است تا تعهد خود به مشتریان را به شیوه‌ای تمام عیار انجام دهد.

برخی از ویژگی‌های رستوران فاین داینینگ:

  • سبک خدمات با سرویس سرو غذا کامل به همراه قوانین آداب معاشرتی چون بدرقه و خوش آمد گویی خدمه
  • منو لوکس شامل آیتم‌های غذایی گران قیمت و منحصر به فرد
  • طراحی دکوراسیون داخلی شیک و مجلل
  • هزینه راه اندازی بالا

6.انواع کافه و رستوران (Coffee Shop)

در بسیاری از نقاط جهان و به خصوص در کشور ما، رایج است که افراد پیش یا پس از سرو غذای اصلی خود خواهان نوشیدن یک قهوه خود طعم یا یک دسر جذاب مملو از کیک و بستنی باشند. به همین دلیل انواع کافه و رستوران به عنوان یکی از سبک‌های خدمات غذایی ایجاد شد تا پاسخ گوی نیاز چنین مشتریانی باشد. به عبارت دیگر این مشاغل همان کافی شاپ‌هایی هستند که کم کم با اضافه کردن آیتم‌های غذایی به منو کافه خود، نام رستوران را نیز به آن افزوده‌اند. از همین روی امروزه کافه رستوران‌ها تبدیل به مکانی جذاب و پر طرف‌دار بین افراد جوان شده تا علاوه بر سرو غذا، به اقداماتی مانند گفتگو با دیگر افراد یا ایجاد دورهمی‌های دوستانه خود بپردازند.

چرا کافی شاپ باز کنیم؟
قطعاً هزینه راه اندازی کافی شاپ کوچک و ساده بسیار کمتر از یک رستوران با خدمات غذایی کامل است، بنابراین با چالش‌های کمتری روبرو خواهید بود. علاوه بر آن تقاضا برای نوشیدنی‌های متداول مانند قهوه و چای به طور مداوم در حال رشد بوده و امکان ارائه آن در فضای موجود، مشتریان بیشتری را جذب می‌کند. همچنین عمدتاً نوشیدنی‌ها از سود قابل توجهی برخوردار هستند و به همین جهت میزان درآمد زایی کسب و کارتان را ارتقا می‌دهند.

برخی از ویژگی‌های انواع کافه و رستوران:

  • سبک خدمات شامل سرویس‌های بیرون بر و سرویس سرو در محل
  • منو بسیار متنوع از انواع نوشیدنی قهوه، چای، آب میوه، صبحانه و سایر غذاهای رستورانی
  • طراحی داخلی مدرن، آرام و مناسب برای گفتگو
  • هزینه راه اندازی پایین‌تر از رستوران‌های لوکس

کلیک کنید: اصول طراحی کافی شاپ

7.بوفه رستوران (Buffet)

در برخی از مناطق، رستوران‌های سلف سرویس و مبتنی بر راه اندازی بوفه، رشد قابل توجهی داشته‌اند. به این علت که مشتری می‌تواند تنها یک بار هزینه خرید غذا را پرداخت کند و بعد به هر تعداد دلخواهی بشقاب غذای خود را پر کرده و میل کند. به این ترتیب آشپز این نوع از رستوران‌ها، به جای پر کردن غذا در ظروف تک نفره، از کانترهای گرم کننده یا شف اندیش های مختلف کمک می‌گیرد و به این شکل حجم بیشتری از غذا را در بوفه عرضه می‌کند. هر چند که غذاهای گران قیمت و لوکس یک رستوران Fine Dining را در چنین مکانی پیدا نمی‌کنید اما انواع سالاد بارها، فینگرفودها و غذاهایی با تنوع بالا را در آن خواهید یافت.

چرا رستوران بوفه باز کنیم؟

از آنجایی که بوفه‌ها غذای زیادی عرضه می‌کنند، درک اینکه چگونه سود می‌برند دشوار است. در حقیقت رستوران‌های سلف سرویس با حاشیه سود بسیار کم کار می‌کنند و بیشتر مبلغ دریافت شده صرف پرداخت هزینه غذا می‌شود. پس اگر قصد دارید یک بوفه راه اندازی کنید، مدیریت هزینه غذا همیشه یک نگرانی خواهد بود، هرچند که این رستوران‌ها هزینه بالای مواد اولیه را از راه‌های دیگری جبران می‌کنند. به این معنا که اغلب مشتریان توانایی خوردن چندین پرس غذا را تنها در یک وعده ندارند، در حالی که مبلغ پرداختی آن‌ها معمولاً بیشتر از یک پرس غذای کامل است. علاوه بر این بوفه‌ها برای کسب سود به حجم متکی هستند و با جذب مشتریان بسیار در طول روز، فروش مناسبی خواهند داشت.

متداول‌ترین ویژگی‌های یک رستوران بوفه:

  • سبک سرویس به شکل ارائه سرویس میز محدود و سلف سرویس
  • منو غذایی مطابق با ایستگاه‌های بوفه
  • دکوراسیون داخلی شامل سالن غذاخوری بزرگ و میزهای گروهی
  • هزینه راه اندازی اولیه متناسب با حاشیه سود محدود

8.کامیون های مواد غذایی سیار(Food Trucks)

با وجود افزایش کرایه مغازه‌ها و عدم وجود سرمایه بسیار جهت اجاره یک مکان، کامیون‌های مواد غذایی سیار به عنوان یک شغل جای خود را در میان مردم باز کرده‌اند. در ایران نیز شما می‌توانید نمونه‌هایی از آن را در کنار پارک‌ها، محله‌های مسکونی، محل برگزاری رویدادها و… ببینید. در واقع یک فود تراک، ون‌ها یا کامیون‌های کوچکی هستند که بخشی از فضای پشتی آن‌ها را تبدیل به آشپزخانه کرده‌اند و به این شکل امکان پخت غذاهای مختلف در این فضا و عرضه آن از طریق پنجره ون فراهم است. این روند به قدری گسترده شده که در حال حاضر به عنوان یکی از انواع رستوران محبوب با امکان جا به جایی به شهرهای مختلف شناخته می‌شود.

چرا یک کامیون مواد غذایی را باز کنید؟
اگر آماده شروع کار در صنعت خدمات غذایی هستید اما هنوز سرمایه کافی جهت اجاره یک فضای بزرگ و تجهیز شده را ندارید، راه اندازی فود تراک گزینه‌ای مورد توجه است. چنین سبکی به تجهیزات آشپزخانه کمتری احتیاج داشته و تنها توسط دو الی سه نفر گردانده می‌شود. علاوه بر آن با امکان جا به جایی در سطح شهر، می‌توانید مشتریان بیشتری را به کسب و کار خود جلب کنید.

برخی از ویژگی‌های کامیون مواد غذایی:

  • سبک خدمات به صورت فروش در محل بدون سرویس میز
  • منو غذایی کوچک با غذاهای ساده
  • فضای داخلی محدود شامل آشپزخانه‌ای با تجهیزات کوچک ضروری
  • هزینه راه اندازی اقتصادی

9.رستوران های پاپ آپ (Pop-Up)

رستوران‌ها، بارها و غرفه‌های پاپ آپ مدل جدیدتری از انواع سبکهای رستوران هستند که به صاحبان مشاغل اجازه تجربه‌ای جدید از مفاهیم غذایی نوآورانه را می‌دهد. به عبارت دیگر یک کسب و کار پاپ آپ برای مدت کوتاهی در یک فضای خدمات غذایی موقت فعالیت کرده و به نوعی منو خود را در آن محیط آزمایش می‌کند. حتی در برخی از رویدادهای جاری و جشنواره‌ها نیز دیده شده که برخی از برندها به صورت پاپ آپ وارد عمل شده و در یک دوره یک ماهه یا چندهفته‌ای به ارائه خدمات مشغول می‌شوند. در نهایت نیز اغلب این رستوران‌های پاپ آپ به تأسیس کسب و کارهای بزرگ‌تر منجر خواهند شد.

چرا یک رستوران پاپ آپ باز کنیم؟
ایجاد یک رستوران پاپ آپ مانند قدم گذاشتن در اقیانوس خدمات غذایی است. این روش به تعهدات و قوانین سخت‌گیرانه راه اندازی یک رستوران تمام و کمال نیاز ندارد و به نوعی مسیری برای آزمایش شیوه‌های کاری شما ایجاد می‌کند. در نتیجه پیش از آن که وارد مشکلات یک شغل جدی و سرمایه گذاری در آن شوید، نگاهی خواهید داشت به آن چه پیش روی کسب و کارتان است. پس فرصت اصلاح منو، تغییر تجهیزات پخت پز، میزان خدمه مورد نیاز، شیوه سرو غذا و… به صورت ساده‌تر فراهم می‌شود.

برخی از ویژگی‌های انواع رستوران پاپ آپ:

  • سبک خدمات پاپ آپ ممکن است شامل خدمات بیرون بر، سرویس کامیون غذا یا سرویس کامل میز باشد
  • منو با آیتم‌های غذایی محدود
  • فضای نشیمن موقت و دکورهایی که به راحتی قابل حذف هستند
  • هزینه راه اندازی متوسط اما کوتاه مدت

10.رستوران مجازی (Ghost)

آخرین و جدیدترین نوع از انواع رستوران را با نام روح یا همان مجازی می‌شناسند که در ایران اغلب با عنوان آشپزخانه معرفی می‌شود. این سبک از رستوران‌های موجود چیزی به عنوان ویترین یا پیشخوان برای دریافت سفارشات شما نداشته و تنها از طریق روش‌های دیجیتالی چون وب سایت و اپلیکیشن به فروش غذا می‌پردازند. در نتیجه مشتری عکسی از غذاهای موجود را به همراه ویژگی‌ها و قیمت مشاهده کرده، انتخاب می‌کند و در نهایت پس از پرداخت هزینه، آن را طی مدت مشخصی درب منزل خود دریافت خواهد کرد. چنانچه علاقه‌مند به راه اندازی رستوران مجازی هستید، می‌توانید یک منو غذایی کوچک یا بزرگ را پشتیبانی کرده و همچنین در پلتفرمی چون اسنپ فود شروع به کار کنید.

چرا رستوران مجازی باز کنیم؟
هنگام مقایسه هزینه تأسیس یک آشپزخانه مجازی در قیاس با سایر انواع کافه و رستوران دارای خدمات سرویس دهی کامل، می‌بینید که تا چه حدی در این زمینه امکان صرفه جویی هست. چرا که دیگر نیازی به خرید ملزومات فضای رستوران، سیستم دریافت پرداخت سفارش فیزیکی، پرداخت اجاره مکان، آب و برق و… نیست. علاوه بر آن پرسنل شما به افراد آشپزخانه محدود می‌شود، بنابراین مدیریت کارکنان آسان‌تر بوده و به خوبی بر روی تهیه بهترین تجهیزات آشپزخانه متمرکز خواهید شد. البته در اختیار داشتن دانش کافی در حوزه دیجیتال مارکتینگ، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برای یک رستوران مجازی حائز اهمیت است.

برخی از ویژگی‌های آشپزخانه مجازی:

  • سبک خدمات به صورت سفارش آنلاین و از طریق موبایل
  • منو غذایی منعطف
  • طراحی داخلی محدود به آشپزخانه
  • هزینه راه اندازی اقتصادی

همان طور که صنعت غذایی به رشد خود ادامه می‌دهد، راه‌حل‌های نوآورانه‌ای در شیوه‌های ارائه و سرو غذای رستوران‌های مختلف ایجاد شده است. به همین منوال انواع رستوران های امروزی به سبک‌های معرفی شده محدود نیستند و هر روزه ایده‌های جدید افراد، منجر به تغییر ویژگی‌های آن‌ها خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *